Wanneer u gebruik maakt van een payrollorganisatie geniet u van vele voordelen:
• Geen salarisadministratie
Een payrollbedrijf stelt een contract op en meldt uw medewerkers aan bij de betreffende instanties. Het enige wat u nog hoeft te doen is het periodiek doorgeven van de gewerkte uren. De salarisadministratie wordt volledig verzorgd.

• 5,5 jaar flexibiliteit
Sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid, mag u uw werknemer maar 3 contracten in 2 jaar aanbieden. De meeste payrollorganisaties werken met de ABU CAO waardoor zij medewerkers gedurende 5,5 jaar een flexibel dienstverband kunnen aanbieden. Op deze manier bent u een stuk flexibeler uit.

• Geen risico bij ziekte
Een zieke werknemer kost u stiekem veel geld. U hebt immers een loondoorbetalingsverplichting als werkgever. Een payrollorganisatie neemt alle verplichtingen over t.a.v. de Wet Verbetering Poortwachter en bij langdurige arbeidsongeschiktheid

• Beparing
Payrollorganisaties zijn vaak goed in staat om processen te automatiseren omdat zij het werkgeverschap voor vele medewerkers van bedrijven overnemen. Dit met als gevolg dat zij zaken voordeliger kunnen inkopen en beter in staat zijn risico’s op te vangen. Kiest u voor payroll, dan kiest u dus ongetwijfeld voor een besparing!

• Deskundige helpdesk
U kunt op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 contact opnemen met al uw HR-gerelateerde vragen. Zowel u als uw medewerkers.