Meer informatie

Direct contact

Bel het gratis informatienummer

Bel mij

Direct informatie ontvangen

Bij ons kunt u rekenen op:

    • Geen modelovereenkomst nodig
    • Geen inschrijving bij KVK benodigd
    • Geen debiteurenrisico
    • Geen administratieve taken meer
    • Volledige concentratie op uw kerntaken

Informatie

Payrolling is een Amerikaans woord. Het staat letterlijk voor 'loonlijst'. In de tijd dat er steeds meer Engelse en Amerikaanse woorden in onze (zakelijke) taal gebruikt werden, is ook het woord 'payroll' een algemeen begrip geworden. In de loop van de jaren 80/90 is er een dienstverlening ontstaan rondom de term. Deze dienstverlening legde een focus op de loonlijst waarop het personeel stond, daarom werd het onderscheid duidelijk. Er werden bedrijven gevormd die er op toegespitst waren om 'andermans' personeel te verlonen, en daarmee de ondernemer veel personeelswerk te besparen. Een landelijke dekking, een gratis helpdesk en een NEN-certificering zijn kenmerken van een dienstverlener die naast een correcte dienstverlening ook prettig en persoonlijk contact hoog in het vaandel heeft staan.

Een eigen payroll
Wat collega’s vaak zeggen is bijvoorbeeld de zin: "hoeveel mensen heeft die ondernemer op zijn payroll?" Met het begrip payroll wordt hier geinformeerd naar het aantal werknemers op de eigen loonlijst van de ondernemer. De ondernemer zorgt zelf voor de administratie en draagt alle risico's.

Payroll als salarisadministratie
Collega's kunnen ook zeggen : "zij verzorgen onze payroll". In deze context wordt payroll als een administratiekantoor bedoeld die de loonadministratie verzorgt. Hierbij stuurt de ondernemer nogsteeds het personeel aan en heeft tevens het juridische werkgeverschap over het personeel.

Payrolldiensten
Wat u ook kan horen is het volgende: "ons personeel staat bij een ander bedrijf op de payroll." Pas hier wordt het begrip payroll bedoeld als het zijn van de dienstverlening payrolling. Het personeel van de één, staat op de loonlijst van de ander: de payrolldienstverlener.